Συχνές Ερωτήσεις

Τα βασικά στοιχεία ενός συστήματος συναγερμού είναι: • ο πίνακας • το πληκτρολόγιο • το radar • η εξωτερική και εσωτερική σειρήνα • τα φωτοκύτταρα • οι παγίδες • ο τηλεφωνητής - κωδικοποιητής • ο αναγνώστης καρτών • η πυρανίχνευση • η ασύρματη σύνδεση • κέντρο ελέγχου
Τo κέντρο λήψης σημάτων είναι μια υπηρεσία που αναλύει τα παρακάτω σήματα και σας ειδοποιεί άμεσα όπου και αν βρίσκεστε αποστέλλει περιπολικό της αστυνομίας (ΔΙΑΣ) σε παραβίαση , πυροσβεστική σε περίπτωση φωτιάς η ασθενοφόρο περίπτωση ιατρικής βοήθειας παρέχει τα έξεις σήματα αναφοράς: Διάρρηξη Προσωπική απειλή Κωδικό απειλής Πυρκαγιά Ιατρική βοήθεια Πυροσβεστική Διακοπή ρεύματος Χαμηλή τάση μπαταριάς πρόβλημα θερμοκρασίας σε κατάψυξη κ.τ.λ.
Το Κέντρο Ελέγχου εξακριβώνει από ποια ζώνη προήλθε ο συναγερμός και σας ενημερώνει από ποια παγίδα ή radar προήλθε ο συναγερμός και ποια ακριβώς χρονική στιγμή συνέβη.
Απευθυνθείτε σε μία καταξιωμένη εταιρία του χώρου η οποία να διαθέτη την απαραίτητη άδεια λειτουργιάς Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) Υπ’ αριθ. 1016/109/121-ι΄ από 5-8-09 (Φ.Ε.Κ. τ.Β΄ 1710/19-8-09), καθώς και την απαραίτητη άδεια του Εγκαταστάτη Συστημάτων Ασφαλείας του εκάστοτε τεχνικού υπ΄αριθμ.8518/9/1-ιβ΄από 14-4-99 (ΦΕΚ.Β΄-417/19-4-99 η οποία χορηγείτε από την Ελληνική Αστυνομία και επιλέξτε το σύστημα ασφαλείας σύμφωνα με τις δικές ανάγκες και όχι με τις ανάγκες των άλλων. Όπως όλες οι τεχνολογίες συνεχώς εξελίσσονται το ίδιο συμβαίνει και με τα συστήματα ασφαλείας ζητήστε και ενημερωθείτε από τον σύμβουλο ασφαλείας για θέματα όπως η περιμετρική κάλυψη, η αδιάλειπτη επικοινωνία με το κέντρο λήψης σημάτων, η απομακρυσμένη διαχείριση. Τα χρήματα που επενδύετε για την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος ασφάλειας είναι πολύ λιγότερα από την απώλεια ή την ζημιά που πιθανώς θα έχετε εάν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σας. Μην διστάσετε να μας ζητήσετε να σας επιδείξουμε την άδεια λειτουργίας της εταιρίας μας και την άδεια του εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας. Είναι υποχρέωση μας.
Ξέρετε ότι σύμφωνα με στατιστικά της Ελληνικής αστυνομίας ένας διαρρήκτης χρειάζεται δέκα περίπου λεπτά για να μπει και να φύγει από ένα χώρο ,επίσης καθώς προσπαθεί να μπει μέσα μπορεί να θελήσει να σπάσει την πόρτα του σπιτιού σας ή κάποιο παράθυρο ,η επιδιόρθωση των ζημιών εκτός από πολύ χρόνο θα σας στοιχίσει και με χρήματα. Για τον λόγο αυτό εγκαθιστούμε συστήματα περιμετρικής ανίχνευσης στα μπαλκόνια, στα παράθυρα, στις περιφράξεις και οπουδήποτε εξωτερικά ώστε να αφήσουμε τους επίδοξους διαρρήκτες έξω και μακριά από τον προστατευόμενο χώρο αλλά και να ενεργοποιήσουμε το σύστημα ασφαλείας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, το σύστημα διαθέτει αυτόνομη τροφοδοσία μέσω μπαταριών οι οποίες παρέχουν αυτονομία. ΠΡΟΣΟΧΗ για την αυτονομία του συστήματος είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ η τακτική συντήρησή του κάθε 2 έως 4 χρόνια.
Tο πρώτο μέλημα μας είναι να προστατεύουμε τα καλώδια συνδέσεως με τα περιφερειακά τους, σε περίπτωση που μας κόψουν οποιοδήποτε καλώδιο αυτομάτως η μονάδα χάνει την επικοινωνία με το συγκεκριμένο περιφερειακό (radar, σειρήνα, επαφή, πληκτρολόγιο) και έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση του συναγερμού με την ενεργοποίηση των σειρήνων.
Η λειτουργία κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια και προστασία καθότι παρέχει ασφαλέστερη αναγνώριση του επισκέπτη, οπτικό έλεγχο του χώρου οποιαδήποτε χρονική στιγμή και από οπουδήποτε σημείο απομακρυσμένα θέλουμε .H χρήση Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV) αφενός λειτουργεί αποτρεπτικά, λόγω της ύπαρξης εξωτερικών και εσωτερικών καμερών και αφετέρου παρέχει επίβλεψη του χώρου τοπικά η από μακριά σε πραγματικό χρόνο, καθώς και σε μεταγενέστερο καθότι η εικόνα αποθηκεύεται και είναι διαθέσιμη για αναπαραγωγή.
To σύστημα ελέγχου πρόσβασης καταργεί τα κλειδιά και χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα για την είσοδο και έξοδο σε χώρους. Έχει χρησιμότητα είτε σε κατοικίες είτε σε επαγγελματικούς χώρους. Μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει κάθε φορά από τους χώρους μη ελεύθερης πρόσβασης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε βοηθητικές πόρτες που βγαίνουν σε κήπους και δεν θέλετε να παίρνετε κλειδί μαζί σας. Μπορείτε να ελέγξετε την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων από το χώρο εργασίας τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα που έχουν καταγράψει οι κάρτες για τον υπολογισμό των ωρών απασχόλησης του προσωπικού. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες πρόσβασης. Μπορείτε να διαγράψετε εύκολα και γρήγορα κάρτα που χάθηκε η΄ ένα χρήστη που σταμάτησε την εργασία του.
Φυσικά. Όλα τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού δίνουν τη δυνατότητα για τη λεγόμενη «νυχτερινή όπλιση». Οπλίζοντας με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτουμε τα ραντάρ και μπορούμε να κινούμαστε κανονικά στον χώρο μας. Τον ρόλο της προστασίας αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τα περιμετρικά συστήματα, όπως εξωτερικές δέσμες, υπέρυθρες μπάρες, μαγνητικές επαφές (παγίδες) κλπ.
Η ύπαρξη ζώων μέσα σε ένα χώρο με ένα σύστημα συναγερμού με ειδικούς ανιχνευτές είναι εφικτή και χωρίς προβλήματα Έτσι, ένα ή περισσότερα ζώα μπορούν να κινούνται ακόμα και μέσα στην επιτηρούμενη περιοχή, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός. Μπορείτε να δείτε σχετικά προϊόντα στην σελίδα των ανιχνευτών.
Το σύστημα συναγερμού συνοδεύεται από δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (μία στο κέντρο, μία στη σειρήνα), οι οποίες αναλαμβάνουν την τροφοδοσία σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρεύματος. Όσο πιο συχνά φορτίζονται-αποφορτίζονται οι μπαταρίες, τόσο πιο γρήγορα έρχεται το «τέλος» τους και απαιτείται η αλλαγή τους. Στο σέρβις, λοιπόν, αντικαθιστούνται οι μπαταρίες και γίνεται ένας έλεγχος για τη σωστή λειτουργία του συναγερμού. Ελέγχονται μία προς μία οι ζώνες του συστήματος ο τηλεφωνητής και καθαρίζονται οι ανιχνευτές.
Τα συστήματα συναγερμού συνδέονται με Κέντρα λήψης σημάτων και όχι απευθείας με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο συναγερμός ενημερώνεται αρχικά το Κέντρο λήψης σημάτων και εν συνεχεία η Αστυνομία.
Πέρα από το Κέντρο Λήψης Σημάτων, υπάρχει η δυνατότητα για εγκατάσταση ειδικών τηλεφωνητών που ενημερώνουν συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς για τυχόν παραβίαση. Ανάλογα με το μοντέλο και το κόστος, υπάρχει δυνατότητα για πληρέστερη ενημέρωση (πχ ζώνη που παραβιάστηκε), για απομακρυσμένο on/off του συστήματος κ.α.

Επικοινωνία